Ciasta, pączki i słodkie bułki oraz torty to codzienność w cukierniach. Jednak wyroby te potrzebują odpowiednich warunków do przechowywania, aby się nie zepsuły. Mogą być one zapewnione tylko przy użyciu profesjonalnych witryn cukierniczych. Dzisiaj Państwu przedstawimy dokładniej te maszyny.
Rodzaje witryn cukierniczych.
Chcąc zakupić tego typu urządzenia możecie natchnąć się na dwie ich odmiany:
- Chłodniczą.
- Neutralną.
Tutaj pewnie w Waszych głowach powstaje pytanie, czym się one od siebie różnią? Właśnie chcielibyśmy wyjaśnić na co zwrócić uwagę. Witryny cukiernicze chłodnicze zostały wyposażone w agregat chłodniczy. Pozwala on na schłodzenie wnętrza maszyny do temperatury od 4°C do 14°C. Wartości te są wystarczające do tego, aby torty i ciasta nie zmieniły swojej konsystencji oraz smaku.
Natomiast witryny cukiernicze neutralne pozbawione są sprężarki. Co za tym idzie, ich wewnętrzna temperatura uzależniona jest tylko i wyłącznie od ilości stopni Celsjusza w Waszym lokalu gastronomicznym. Dlatego zaleca się tutaj magazynowanie produktów, które nie potrzebują obniżonej temperatury takich jak ciasta suche, pączki lub bułki słodkie.
Witryny cukiernicze, jako element wystroju lokalu.
Przy wyborze witryn cukierniczych warto mieć na uwadze, iż tego typu urządzenia są wstawiane w miejsca widoczne dla klientów. Dlatego warto byłoby wybrać rozwiązania ładnie wyglądające oraz umożliwiające szeroką personalizację. Większość producentów daje opcję przemalowania elementów metalowych na różne kolory. Mało tego często można tego dokonać bez żadnych dodatkowych kosztów. Pomoże Wam to dostosować mebel pod wygląd reszty lokalu.
Część producentów dodaje do swoich maszyn również elementy drewnopodobne. Co prawda podnosi nieco cenę końcową jednak jeszcze bardziej zwiększa walory estetyczne. W związku z tym warto pochylić się również nad tą opcją tym bardziej, jeżeli prowadzimy eleganckie miejsce.
Rodzaj szyb w witrynach cukierniczych.
Na rynku napotkają Państwo witryny cukiernicze z szybami giętymi lub prostymi. Tak naprawdę wprowadzają one tylko i wyłącznie zmianę w wyglądzie maszyny. Ich właściwości natomiast są takie same. Oba warianty poddawane są odpowiedniemu hartowaniu, aby szkło było bardziej odporne. Również dbanie o higienę urządzeń w obydwu przypadkach jest takie same. Dlatego wybierzcie szybę taką, która bardziej przypada Wam do gustu pod względem wizualnym.
Witryny cukiernicze niezbędna rozwiązania.
Witryny cukiernicze to tak naprawdę obowiązkowe wyposażenie każdego lokalu chcącego zajmować się sprzedażą wyrobów cukierniczych. Pozwolą Wam one na odpowiednie przechowywanie i eksponowanie Waszych wyrobów. Dlatego po przeczytaniu tego artykułu zakupcie urządzenie dla siebie. Mamy nadzieje, iż ta publikacja rozwiała wszystkie wątpliwości odnośnie do tego typu maszyn